PODZIMNÍ ROZJÍMÁNÍ…NA VESELOU NOTU

říjen 2020

Začal podzim. Letos je to snad poprvé, kdy mi z toho není teskno. Ano, vždycky cítím jakousi nostalgii, když končí léto. Jednak proto, že léto prostě miluju (být po mém, může se klidně střídat léto a babí léto) a pak si taky myslím, že je to jakýsi podmíněný reflex vypěstovaný dlouhými léty školní docházky (a místy i vzdělávání J) – s létem končí prázdniny (nebo naopak, jak chcete).

Tentokrát se na podzim dokonce i těším. Ne že bych si oblíbila sychravé počasí (ačkoliv jsem daleka toho, stěžovat si na počasí, pořád jsem skalní fanynka léta a jeho radovánek), ale vítám tu příležitost zalézt domů i do sebe. Po měsících, které jsme trávili venku, často ve společnosti přátel, se stahujeme více domů, jsme více samy a některé se noříme i do svého nitra. K čemuž je podzim ideální příležitost – uklidit si kolem sebe i v sobě. Zbavit se všeho nadbytečného ve svých příbytcích i ve svém nitru. Včera jsem se dala do třízení věcí a nepamatuji si, kdy jsem měla takovou radost z toho, že můžu něco vyhodit! Tuším, že ta vlna smete i některé lidi v mém okolí. A jiné, doufám, přivane.

Čeká mě období velkých změn a podzim přináší zklidnění, které mi umožní se na ně připravit na všech úrovních. A zároveň přijmout to, co změnit nemůžu nebo (zatím)  nechci. Mám v plánu načerpat síly, ty fyzické, i ty duševní, duchovní a mentální. V létě jsem čerpala z vnějších zdrojů jako je slunce, moře a milá společnost, na podzim se obrátím ke zdrojům vnitřním. Oproti dřívějším letům změním postup a místo revoluce v podobě překotných veletočů začnu pomaloučku, promyšleně, procítěně a zevnitř (konec konců chci změnit život, ne dostat infarkt). A pak se to projeví i zvnějšku. A teď nemyslím ani tak to, že si dám očistnou kůru a budu mít lepší pleť, jako spíš to, že – kupříkladu – zapracuju na své sebehodnotě a to se projeví v mé práci a na mém účtu (a kdo ví kde ještě, dám vědět). Ačkoliv ani to první není od věci a navíc nám to symbolicky to elegantně připomíná, že vždy je důležité hlavně se z toho nepo….

Takže i podzimem s humorem a nadhledem, moji milí! ♥

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *